OKULUMUZUN TARİHÇESİ

22.02.2024 106

Okulumuz ilk olarak 2005 yılında Ali Kul Anadolu Lisesi adı altında Ali Kul Çok Programlı Lisesinde Eğitim ve öğretime başladı, 2006 yılında şuandaki binasına Esenyurt Nakipoğlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi adı altında taşınmıştır ve halen burada Eğitim ve Öğretime devam etmektedir.

Okulumuz bünyesinde 24 derslik, 2 derslik olmadığı halde derslik olarak kullanılan derslik, 26 şube, 1 Laboratuvar, 1 Konferans Salonu, 1 Arşiv, 1 Rehberlik Servisi, 1 Müzik odası, 1 BT Laboratuvarı, 1 Resim Atölyesi, 3 İdareci Odası, 1 Araç-gereç odası, 1 Öğretmen Odası ve 3 zümre odası mevcuttur.

Okulumuzu ilköğretim okullarının 8. Sınıfından sonra Bakanlık tarafından yapılan merkezi sınav sonuçlarına göre öğrenci almaktadır. Öğretim süreci dört yıldır. 1.  Yabancı dili İngilizce, 2. Yabancı dili Almancadır. Okulumuz bağışçıları olan Nakipoğlu ailesince yaptırılmış ve ismini buradan almıştır. Pansiyon bulunmamakta olup yatılı öğrencisi yoktur.

Okulumuzda Kuran’ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Ekonomi, Sosyal Etkinlik, Girişimcilik, Bilgi Kuramı ve İngiliz Edebiyatı dersleri seçmeli olarak okutulmaktadır.

Okulumuzda açık kütüphane bulunmakta olup 4190 adet kayıtlıdır. Bu kitaplardan isteyen herkesin faydalanması amaçlanmaktadır. Okulumuzda kütüphaneden yararlanma oranı %100’dür.

Okulumuz sportif alanlar konusunda yetersiz olup, bu dezavantaj okul bahçesinin spor alanı olarak maksimum düzeyde kullanılmak üzere dizayn edilmesiyle aşılmaya çalışılmıştır.