Esenyurt Nakipoğlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Vizyon: Nakipoğlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi olarak vizyonumuz; milli ve manevi değerlere bağlı, toplumsal değerleri benimseyen, bilimsel düşünmeye önem veren ve yorumlayabilen, esnek düşünme yeteneğini gerçekleştirebilen, iletişime açık, çağdaş, laik, Atatürkçü, kendisi ve toplumu ile barışık, değişimi yakalayabilen ve farklılık yaratan, aldığı eğitimin karşılığını topluma verebilen öğrenciler yetiştirmek, mezunlarını; kendi değerlerini ortaya çıkartabilecekleri saygın okullara yerleştirebilmektir.

Misyon: Nakipoğlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi olarak misyonumuz; Bütün öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenmeleri; onların eğitimli, bilgili, becerikli, girişken, kendine güvenen bireyler olmalarını sağlamak. Türkiye´nin üretken gücünün temel taşları olmaları için çalışmak. Öğrencilerimizi içinde bulundukları çağın imkanlarını kullanarak bilgiye ulaşabilen ve bilgiyi kullanabilen tutarlı, kararlı, toplumla barışık bir şekilde milli ve manevi değerlerine hizmet etmeyi kendine amaç edinmiş bireyler olarak yetiştirmektir.

Başarılar: İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması İlçe 1.si

Saatler: 09:00/16:00
Isınma: Doğal Gaz
Yabancı Dil: İngilizce ve Almanca dersleri yapılmaktadır.
Servis Bilgisi: Okulumuzda servis bulunmaktadır.Servis sorumlusu: Gökhan Mangör İletişim:05322312014
Taban-Tavan Puan Bilgileri: OKULUMUZ LGS İLE ÖĞRENCİ ALMAKTADIR. BU NEDENLE HER YIL SINAV SONUÇLARI VE TERCİHLERE GÖRE KONTENJAN DAHİLİNDE EN YÜKSEK PUANA SAHİP ÖĞRENCİLER ALINMAKTADIR.
Okulun Sınav Başarı Durumu: YKS´ye katılan öğrencilerimiz her yıl önemli üniversitelerimize yerleşmekte olup başarılarımız bölümünde öğrencilerimizin kazandığı üniversite ve bölüm yer almaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %78
Sportif Etkinlikler: Okul takımlarımız mevcut olup yıl içerisinde futbol, sokak basketbolu, voleybol, masa tenisi ve satranç turnuvaları düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler: Her yıl TÜBİTAK Bilim Şenlikleri düzenlenmektedir. Çeşitli üniversitelerin laboratuvarları kullanılmaktadır.
Proje Çalışmaları: TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği, Enerji Tasarrufu
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: HALK OYUNLARI EKİBİMİZİN ULUSLAR ARASI FESTİVALLERE KATILIMI
Kontenjan Bilgileri: 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında sınav puanı ile 180 öğrenci alınacaktır.

Telefon - 0 (212) 699 21 42

WEB - https://ncal.meb.k12.tr

Adres - Fatih Mahallesi 952. Sokak No 17 Esenyurt/İSTANBUL Posta Kodu 34517

Öğretim Şekli :Tekli Öğretim

Yerleşim Yeri - Esenyurt ilçesi, Büyükçekmece, Bahçeşehir, Esenkent, Avcılar ve Beylikdüzü ile komşudur.

Adres - Fatih Mahallesi 952. Sokak No 17 Esenyurt/İSTANBUL Posta Kodu 34517

Ulaşım Okulumuz Esenyurt meydanda yer almaktadır. Esenyurt meydana (Köyiçi olarak da bilinir), Büyükçekmece, Beylikdüzü, Bahçeşehir, Esenkent ve Avcılar´dan hareket eden otobüs veya minübüsler ile ulaşım sağlanabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Merkezde